o1

Rashladne komore imaju široku primenu, odnosno prisutne su svuda gde je potrebno zadržati svežinu prehrambenih proizvoda:

Hladnjače voća i povrća,
Hlađena skladišta i distribucioni centri,
Hlađenje u trgovačkim centrima,
Hlađenje u industriji za preradu mesa,
Hlađenje u industriji za preradu mlečnih proizvoda,
Hlađenje u pekarstvu,
Hlađenje u tehnološkim procesima,
Kogeneraciona postrojenja.

Nudimo Vam mogućnost opremanja vaših objekata rashladnom i neutralnom opremom po sistemu ključ u ruke, a veliki broj zadovoljnih klijenata najbolji je dokaz našeg kvaliteta.

Lako manipulisanje konstrukcijom omogućuje smeštaj komore u svaki prostor objekta kao i rad u plus i minus režimima rada.

Dostupne debljine izolacionih panela su: 60 – 80 – 100 – 120 – 150 mm. Paneli su prskani poliuretanskom penom, koja je ekološki prihvatljiva, gustine 40 – 42kg/m³. Kao standardna obloga izolacionih panela koristi se beli pocinkovani lim sa zaštitnom folijom (Ral 9010), debljine 0.5 mm. Po želji klijenta dostupan je i inox (scotch brite) završne obrade.

Komore su pogodne za radne temperature od -40°C do +70°C.

Detalj bravice i ključa za montažu

Bravice ugrađene u izolacione panele isključuju upotrebu alata potrebnog za sastavljanje panela rashladne komore. Na taj način montaža se svodi na vrlo jednostavan ključ za montažu (FAST – FIT SYSTEM).

Detalj muško-ženskog spoja

Fleksibilnost i brzina u sastavljanju postiže se spajanjem panela (muško – ženskog spoja) putem bravica istovremeno ostvarujući maksimalnu izolaciju i sigurnost duž svih spojeva.

cs_ar

 

Vrata

Vrata su dostupna u standardnim dimenzijama svetlog otvora: 720/900Bx1900H (prikazane dimenzije su u milimetrima). Osim standardnih mogu se napraviti i vrata specifičnih dimenzija svetlog otvora: 500-1020Bx500-3000H (u mm).

Grejač sa dvostrukom izolacijom ugrađen je u dovratnik (za minus režim rada).

Brava

Vrata u standardnoj veličini opremljena su bravom od kvalitetne kompozitne plastike koja ima sigurnosno otvaranje iznutra, fluorescentnu nalepnicu spolja, sa leve strane ima desnu orjentaciju ručke za otvaranje kao i jednu od devet mogućih kombinacija ključeva.

Osim navedene brave od kompozitne plastike takođe je dostupna i brava sa polugom kao i džambo (jumbo) hromirana brava.

Kompozicija i dimenzije

Rashladne komore su dostupne u četiri standardne visine (2000-2400-2800-3200 mm).

Minimalne unutrašnje standardne dimenzije za svaku debljinu panela kreću se od 1200×1200 mm, a mogu se proširivati po širini i dužini u standardnom rasponu od 300 mm do željene dimenzije.

Osim standardnog povećanja dimenzija nudimo mogućnost specifičnih povećanja širine, dužine i visine od ±50 mm, i na taj način obezbeđujemo iskorišćenje gotovo svakog prostora.